Ciugud, jud. Alba – 20 mai 2024 – A doua ediție a târgului CoBuild s-a încheiat cu succes, după ce a reunit reprezentanți de top ai industriei de utilaje de construcții din România, între 16 și 18 mai. Evenimentul a transformat Ciugud într-o veritabilă comunitate unde s-au reunit importanți jucatori ai sectorului constructiilor.

O comunitate în creștere
CoBuild a demonstrat că este mai mult decât un simplu târg de utilaje si tehnologii pentru construcții, este o comunitate în continuă creștere, în care fiecare ediție aduce noi parteneri și colaboratori. Participanții au avut ocazia să interacționeze într-un mediu informal, favorabil schimbului de idei și inițierii de noi proiecte în sectorul construcțiilor.

Robotelul binelui

În spiritul responsabilității față de mediu, duminică, 19 mai, reprezentantii Cobuild împreună cu Primaria Comunei Ciugud, a colaborat cu ATP Motors RO pentru campania Robotelul Binelui, prin colectarea deșeurilor generate în timpul evenimentului.

„Robotelul Binelui” este un tonomat inteligent care colectează și sortează eficient materialele reciclabile. Sticlă, plastic și aluminiu au fost colectate împreună cu partenerul, ATP Motors RO, care a pus la dispoziție un autovehicul electric Mercedes-Benz eVito.

ATP Motors RO din Baia Mare, partenerul în această inițiativă și expozant la târgul CoBuild 2024, este un centru autorizat de vânzare și service Mercedes-Benz încă din 2008. De asemenea, ATP Motors RO operează reprezentanțe autorizate de service în Oradea și Sânnicoară – județul Cluj.

Acțiunea a fost sprijinită de Crucea Roșie, reprezentantii Crucii Rosii fiind direct implicati pe tot parcursul acesteia.

Sustenabilitate și inovație  
„CoBuild nu este doar despre inovații în construcții, ci și despre cum putem construi un viitor sustenabil. Campania de reciclare organizată în parteneriat cu Atp Group și Crucea Roșie este un exemplu concret al angajamentului nostru față de protejarea mediului”, a declarat Cornelia Rotaru – Directorul General al evenimentului.

Despre CoBuild
CoBuild reunește an de an cei mai importanți jucători din piața de construcții într-o atmosferă unică, unde colaborarea și schimbul de idei sunt în prim-plan. Scopul Cobuild este de a dezvolta această comunitate vibrantă, contribuind la creșterea industriei și promovarea practicilor sustenabile.

Despre Ciugud

Ciugud este exemplu de bune practici la nivel european pentru absorbția record de fonduri europene, iar anul acesta se pregătește să depășească borna de 60 de milioane de euro atrase în comunitate.

CoBuild este găzduit de Comună Ciugud pe un teren de aproape 10 hectare, în zona de dezvoltare economică a comunei, beneficiind de sprijinul Primăriei Ciugud și al Consiliului Județean Alba. În anul 2023, Comună Ciugud a fost aleasă ca gazdă pentru CoBuild în urma unei analize în care au intrat mai multe localități din România. În final, Ciugud a fost aleasă pentru că reprezintă un etalon în ceea ce privește integrarea noilor tehnologii și utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru dezvoltarea durabilă.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul nostru oficial www.cobuild.ro sau să contactați:

Contact: Oana Patache
Telefon: 0728851100
[email protected]
www.cobuild.ro